به گزارش همشهری آنلاین؛ محمد امین توکلیزاده درسومین نشست کانون افراد دارای معلولیت محلات شهر تهران که با حضور مدیرکل سلامت شهرداری تهران و دبیران مناطق ۲۲ گانه برگزار شد، افزود: افراد دارای معلولیت نباید اجازه دهند که مطالبات آنها انباشته شود بلکه باید با بیان به موقع، منصفانه؛ اولویتبندی شده و دقیق به گونهای عمل کنند که مسئولان پاسخگویی موثری به مطالبه آنان داشته باشند.
چکیده صحبتهای معاون شهردار تهران را در زیر میخوانید:
*ضرورت دارد ۴ کمیته منسجم برای پیگیری مطالبات افراد دارای معلولیت شکل گیرد تا موضوعات و مطالبات بیرون از شهرداری در قالب یک کمیته به شکل خاص دنبال شود.
* افراد دارای معلولیت خارج از بدنه شهرداری یک مطالبه و در داخل آن ۳ مطالبه خاص دارند. در بدنه شهرداری ۳ مطالبه شامل حمل و نقل، مناسبسازی معابر شهری و نیز موضوعات فرهنگی و اجتماعی است که میطلبد برای دنبال کردن آن کمیتههای خاص با حضور اقشار مختلف دارای معلولیت شکل بگیرد تا موضوعات به نتیجه برسد.
* موضوع مناسبسازی معابر به دلیل وسعت ۷۰ هزار هکتاری تهران کار سختی است امامیتوان با اولویتبندی مراکزی که افراد دارای معلولیت از آن استفاده بیشتری میکنند، مناسبسازی کرد تا افراد بتوانند از مزیتهای آن استفاده کنند.
* در روزهای اخیر ۳ معاون شهردار جلسات مفصلی با افراد دارای معلولیت برگزار کردند. اکنون افکار مدیران شهرداری در این حوزه حساس شده است و اعضای شورای شهر نیز در بُعد نظارتی شهرداری معطوف به افراد دارای معلولیت است اما نباید به این موضوع اکتفا کرد و باید دیگر دستگاهها را نیز در این حوزه فعال کرد.
* «من شهردارم» در حال تکمیل ریز پروژههای شهری تهران است. در سامانه این طرح، ۲ هزار پروژه تعریف شده است که افراد دارای معلولیت و خانوادههای آنان با ثبت نام در این سامانه میتوانند به شکل منسجم به طرحهایی که مرتبط با آنان است رأی دهند تا شهرداری اعتبار لازم را برای اجرای آن پروژهها پرداخت کند.
*امسال ۷۰ درصد بودجه شهرداری تهران صرف خرید ناوگان حمل و نقل عمومی شده است تا این معضل در تهران به حداقل برسد. در این راستا باید سهم خرید اتوبوسها و واگنهای مناسبسازی شده برای افراد دارای معلولیت از سوی دبیران کانونهای افراد دارای معلولیت و دیگر تشکلهای مرتبط با این گروه جمعیتی دنبال شود.
*در پاسخ به یکی از مطالبات مطرح شده از سوی دبیر یکی از کانونهای افراد دارای معلولیت درباره موضوع عملی نشدن استفاده از ناوگان تاکسی اینترنتی برای این افراد: سال گذشته در نشست مشترک با رئیس سازمان بهزیستی و به پیشنهاد مدیرکل سلامت شهرداری تهران موضوع استفاده از ناوگان تاکسی اینترنتی در شهر مطرح و رئیس سازمان بهزیستی نیز با این موضوع موافقت کرد.شهرداری آمادگی کامل دارد تا سهم خود را در این حوزه به صورت کامل پرداخت کند اما سازمان بهزیستی تاکنون اقدامی برای پرداخت سهم خود انجام نداده است. هر زمان که سازمان بهزیستی سهم خود را در این باره پرداخت کند قطعا شهرداری نیز به تعهد خود عمل میکند.
*برای نخستین بار مشکل سرویس حمل و نقل دانش آموزان استثنایی در شهر تهران با اقدام موثر شهرداری برطرف شد، با وجود اینکه تقبل هزینه مرتبط با سرویس مدارس کودکان استثنایی برای شهرداری بار مالی سنگینی داشت، با حمایت شهردار تهران و تخصیص ۱۰۰ میلیارد تومان اعتبار؛ مشکل دانش آموزان برطرف شد.
*درباره واگذاری برخی اماکن شهرداری به افراد دارای معلولیت که با هدف حمایت از تأمین معاش و ایجاد اشتغال برای این افراد انجام شده است، باید بگویم که برخی افراد در واگذاری این اماکن به افراد دیگر سوء استفاده کردند. متاسفانه شاهد این هستیم که برخی افراد از شهرداری فضایی را برای کارآفرینی دریافت کردهاند اما این اماکن توسط آنها به دیگران واگذار شده است. این موضوع سبب شده است که با مشکلاتی در این زمینه رو به رو شویم. انتظار داریم اگر چنین موضوعی اتفاق افتاده است خود افراد دارای معلولیت با متخلفان برخورد کنند.
نظر شما